Blog Post

Blog

Blog

Een weddingplanner, dat is toch alleen voor de "rijke" mensen?

Marieke van Altena - den Hertog • jan. 26, 2019
Het beroep weddingplanner komt van oorsprong uit Amerika. Amerikaanse bruiloften staan bekend om grote uitbundige bruiloften. Hoe groter, hoe beter en niks is te gek. In Amerika is het heel normaal, dat een weddingplanner deze grote bruiloften tot in de puntjes tot uitvoering brengt. Het beroep weddingplanner is over komen waaien naar Nederland en is sinds 2003 steeds meer in opkomst. Ook in Nederland nemen steeds maar bruidsparen een weddingplanner in de armen. Toch heerst hier nog het Amerikaanse beeld bij en krijg ik als weddingplanner toch nog met regelmaat de reactie “een weddingplanner, dat is toch alleen voor de rijke mensen?”

Weddingplanner - den Hertog Weddings

Wat kan een weddingplanner voor jullie betekenen

Een weddingplanner helpt een bruidspaar met de voorbereidingen van hun bruiloft. De voorbereidingen brengen vaak veel stress met zich mee. Waar moet je allemaal aan denken? Waar moet je beginnen? Wat is er allemaal mogelijk? Hoe maak je een goed draaiboek? Een weddingplanner is een expert op deze gebieden en begeleidt jullie door deze processen, neemt de voorbereidingen (of een deel ervan) uit handen of helpt jullie met tips, advies en het aanreiken van handvatten. Weddingplanners hebben een groot netwerk van leveranciers en kunnen jullie op die manier helpen om net die ene leverancier te vinden, die past bij jullie wensen, ideeën en budget. Een weddingplanner denkt aan al die kleine dingen, die anders snel vergeten worden, maar er juist voor zorgen dat alles samen komt en een mooi geheel vormt. Daarnaast kan een weddingplanner het draaiboek voor jullie in elkaar zetten, zodat jullie er zeker van zijn dat aan alles gedacht is en elk detail hierin verwerkt is.

Naast de voorbereidingen is een weddingplanner ook vaak aanwezig op dé dag, om dan alles in goede banen te leiden en er op die manier voor te zorgen, dat alles wat vooraf bedacht is, ook daadwerkelijk op die manier uitgevoerd wordt. De weddingplanner is het aanspreekpunt voor de leveranciers en jullie gasten en treedt dan ook op als gastvrouw. Mochten er dingen mis gaan of anders lopen, lost de weddingplanner dit op, zonder dat dit door het bruidspaar of de gasten wordt opgemerkt. Op die manier beleven jullie als bruidspaar echt jullie droomdag, zonder stress.

Bruidstaart

"Mijn zus kan toch ook onze ceremoniemeester zijn"

Je zus, vriendin of neef vragen om jullie ceremoniemeester te zijn, is natuurlijk heel speciaal en dat wordt door de gene die wordt gevraagd, vaak ook gezien als grote eer. Maar besef je wel goed, wat je aan die gene vraagt. Je legt jullie speciale dag in hun handen, wat vaak een behoorlijke druk op de schouders legt. Op jullie speciale dag kan die gene niet optimaal genieten, maar moet alert blijven tijdens het verloop van de dag, spullen klaar zetten en eventuele problemen oplossen. Het zou toch jammer zijn, dat je zus net het moment van het aansnijden van de taart moet missen, doordat er achter de schermen iets door haar opgelost moet worden.

Mogelijkheden

Hoe maak je een weddingplanner nou passend binnen jullie budget? Doordat er op maat wordt gewerkt aan de hand van jullie wensen en behoefte, bepalen jullie als bruidspaar precies, wat en hoeveel je aan een weddingplanner wil overdragen. Jullie kunnen alle voorbereidingen uit handen geven, maar jullie kunnen bijvoorbeeld ook alleen hulp vragen om naar een thema te zoeken, wat helemaal bij jullie past. Komen jullie maar niet uit de tafelschikking voor het diner? Geen idee hoe jullie een draaiboek in elkaar moeten zetten? Dan vraag je een weddingplanner specifiek voor alleen dit onderdeel. Alleen het ceremoniemeesterschap uitbesteden aan een weddingplanner? Ook dat is mogelijk! De hoeveelheid werk die een weddingplanner nodig heeft voor bepaalde onderdelen ligt natuurlijk ook weer aan jullie wensen en ideeën. Hoe groter de ideeën, hoe meer tijd een weddingplanner hier voor nodig heeft en dat is dan ook terug te zien in de kosten.

Trouwlocatie

Volledig op maat

Een weddingplanner inschakelen voor jullie bruiloft kan dus volledig om maat en naar jullie eigen wensen en behoefte. Op die manier hebben jullie zelf in de hand voor welk budget een weddingplanner voor jullie aan de slag gaat.

Meer weten over wat ik specifiek voor jullie kan betekenen? Neem dan contact met mij op, ik plan graag een vrijblijvend kennismakingsgesprek met jullie in.

Deel deze blog via:

Share by: