Blog Post

Blog

Blog

Winterbruiloft

Marieke van Altena - den Hertog • feb. 28, 2019
Stel je eens voor... Buiten alles wit van de sneeuw. Binnen is het warm, gezellig en cosy. Veel kaarsen, dekentjes, bontkleden, winterse bloemstukken en de klanken van een harp.

Winterbruiloft
De winter is misschien niet het eerste seizoen waar je aan denkt om in te trouwen. Meestal wordt er dan ook getrouwd in het voorjaar of in de (na)zomer. Toch is de winter ook een prachtig trouwseizoen. De winter brengt weer een hele andere sfeer met zich mee. Binnen creëer je een hele sfeervolle en warme setting door het gebruik van veel kaarsen, warme kleden en bijpassende decoratie; heel cozy, wat helemaal past bij de winter. Ook met het bruidsboeket en de bloemdecoratie speel je hierop in, door gebruik te maken van de juiste bloemen, kleuren en wat grovere materialen zoals mos en boomschors.


Winter trouwceremonie
's Winters kan het buiten natuurlijk heel koud zijn. Ook hier kan je heel sfeervol gebruik van maken tijdens een winterbruiloft. Laat de borrel bijvoorbeeld buiten plaatsvinden, waarbij iedereen warm rond brandende vuurkorven staat en/of zit. Hoe tof is het om marshmallows boven het vuur te roosteren, onder het genot van een glaasje glühwein? Om ervoor te zorgen dat echt niemand het koud krijgt liggen er plaids klaar die uitgedeeld kunnen worden, om heerlijk om zich heen te kunnen slaan.


Winterbruiloft
De winterse sfeer kan door de hele bruiloft verweven worden, door de winterse bontkleden, de kaarsen en bijpassende decoratie overal weer terug te laten komen. Doe dit dan niet alleen bij de ceremonie, maar denk ook aan de cadeau tafel, de diner tafel en de sta tafels tijdens het feest. Op die manier past alles bij elkaar en wordt het een mooi geheel. Bedenk vooraf goed welke kleuren en materialen passend zijn voor jullie winterse thema, zodat alles ook echt met elkaar klopt.

Tafelstyling
Er zijn nog zoveel meer opties om jullie (winter)bruiloft nog specialer te maken. Denk bijvoorbeeld aan een live muzikant zoals een harpist of een zangeres. En hoe speciaal is het om een Bijzonder Ambtenaar Burgelijke Stand (BABS) een heel persoonlijk verhaal over jullie te laten vertellen tijdens de ceremonie?
Benieuwd naar nog meer inspiratie en ideeën? Volg den Hertog Weddings dan via Facebook, Instagram en LinkedIn.

Decoratie winterbruiloft

Deel deze blog via:

Share by: